Koh Bon and Koh Tachai Dykplatser Thailand

Koh Bon

Manta at Koh Bon

Norr om Similan öarna ligger Koh Bon ö. Den har ett antal dykplatser inordnade från korallgårdar till stenblockar till den utmanande men spektakulära Koh Bon tinnen. Med djupet som når ner till mer än 40 meter, kan du göra detta dyk till så djupt eller så grunt som du vill, men det kommer garanterat att bli fyllda med överraskningar. Skäggig drakhuvudfisk och sargassoulk kan bli funna i buktområden, lika så för olika sorter bläckfiskar och sköldpaddor. Ute i det blå finner du tonfisk, taggmakrill och barrakuda.

Håll ögonen öppna därför att någonstans där ute kan en manta flyga förbi. Den mest graciösa undervattenvarelse du kan få se med vingbredd som ibland når upp till mer än fem meter, är de en spektakulär sak att åskåda! Koh Bon är känd för dessa och de kan vara både inne i bukten och ute i det blå d.v.s. du behöver ha ögonen bak i nacken. Havsströmmar är varierande beroende på vilken del av ön du dyker på också på vilken tid på dygnet.

Koh Ta Chai

Banded sea snake

Ligger ännu längre norrut om Similans än Koh Bon, hittar du Koh Ta Chai ö, vilken erbjuder en superb dykning. Den huvudsakliga dykarean består av en stor bergplatå börjar vid ca 13 meters djup och går ända ner till ca 30 meters djup. Där finns en hel del fantastiska samlingar hårda koraller, mjuka koraller och "sea fans", vilka bildar några spektakulära undervattenslandskap. Den här också en utmärkt plats för att ser öppethavsfiskar: tonfisk, lotsfisk osv. Denna är också en av de mest kända platser i Thailand för mantor, så håll nära utkik. Havsströmmar: svag till stark.

Bokning

För bokning eller mer info fyll i formuläret för informationsförfrågan.
Sista-minuten Liveaboards

Thailand liveaboard

Upp till

40% rabatt


Rabatt på Liveaboards

Whale shark

Boka i förväg,

upp till

15% rabatt


Liveaboards 2017/18

Manta ray

Priser och schema

för 2017/2018