Similan Öar Dykplatser Thailand

Beacon Reef (#8)

Green turtle, Similan islands

Beacon Reef är ett rev som består nästan helt av en stor blandning hårda koraller. Själv sluttar revet mycket varsamt ner till ca 6 meters djup, därifrån blir revet plötsligt brantare och faller rakt ner till sandbotten på ca 30 meters djup. Strömmar klassar från svag till medium. En stor omväxling revfiskar finns närvarande bland annat ett antal jättemuränor. Håll utkik efter Atlantis 2000, vraket efter en dykbåt som kom lite väl nära ön ett par år tidigare.

Christmas Point (#9)

Christmas Point består av en stor räcka stenblock som breder ut sig över en vidd area ner till ca 30 meters djup. Om du gillar genomsimningar, då är detta ett måste. Nästlar dig igenom mellan stenblockarna och valvbågar och njut av de underbara blandningar mjuka koraller och "sea fans" på vägen. En bra chans att få se "white tip reef" hajar eller leopardhajar och kanske även sköldpaddor. Se upp för strömmarna. Sträcker sig från svag till stark, kan de ändra sig när som helst!

East of Eden (#7)

Coral bombie with glass fish, Similan islands

East of Eden är ett underbart, sluttande korallrev som faller ner till sandbotten på ca 30 meters djup. Den här är förmodligen den mest spektakulära dykplatsen du kommer att få se på Similans med en superb blandning av hårda koraller, mjuka koraller och ofattbara "sea fans". Fisklivet är fantastiskt, taggmakrill seglar utmed kusten längs revet och slår ned på sitt byte, stora stim snappare, jättemuränor, stingrockor på sanden och mycket mer. Strömmar sträcker sig från svag till medium, vilka gör att den blir en härlig strömdykning.

Elephant Head (#8)

Elephant Head består av en rad stora stenblockar, vilka ett få antal bryter vattenytan, en av dessa sägs vara likna ett elefanthuvud (följaktligen namnet). Denna är en utmärkt dykplats med underbara mjuka koraller och "fans" och ett antal genomsimningar. Den är djup också, når ända ner till ca 40 meters djup. Där finns det möjligheter att få se hajar och sköldpaddor lika så stora fiskstim snappare och andra vanliga revfiskar. Strömmar sträcker sig från svag till stark och ändrar ofta riktning allt eftersom de studsar tillbaka från stenarna.

Shark Fin Reef (#3)

Soft corals, Similan islands

Shark Fin reef Består av en stor rad klippor som löper i en nord-syd riktning. Du dyker ner till ca 30 meters djup till sandbotten. Bergskammen faller rakt ner på vissa ställen och på andra ställen planar det ut och bildar små platåer. En härlig plats för strömdykning med strömstyrkor som sträcker sig från svag till stark. Det är bara att flyta med strömdraget och räkna med att få se alla vanliga revfiskar bland annat en mängd "banner" fisk och den sällsynta och vackra "clown" tryckarfisk.

Bokning

För bokning eller mer info fyll i formuläret för informationsförfrågan.
Sista-minuten Liveaboards

Thailand liveaboard

Upp till

40% rabatt


Hyr utrustning

Equipment rental discount

Flerdagars hyra,

upp till

20% rabatt


Rabatt på Liveaboards

Whale shark

Boka i förväg,

upp till

15% rabatt


Rabatt på dykkurser

PADI student

Boka online,

upp till

20% rabatt