Similan Dykplatser Thailand

Similans by Neil Wilkinson

Ligger ca 100 km nordväst om Phuket. Den världsberömda Similans National Marin Park består utav nio öar. Faktum är att namnet Similan kommer från malaysiska och betyder nio, "sembilan". Känd världen över finns allt här: snövita stränder, tropiska växter och viktigast av allt, fantastisk dykning. Den förstklassiga undervattenssikten i kombinationer med ett stort antal olika variationer av dykplatser är dessa platser minst sagt ett under.

Fem månader om året (juni till oktober) kommer Similan öarna att vara otillgängliga för dykarna pga kraftiga monsuner. Detta för med sig är två helt olika typer undervattenslandskap på olika öarna. På östra sidorna, skyddad ifrån monsunerna, sluttar de hårda korallreven gradvis ner, medan på västra sidorna, vilka utsätts för de kraftiga vindarna och höga vågorna, finner du fantastiska undervattensklipporna helt övertäckta med mjuka koraller och "sea fans". När du lägger till de rika skiftande undervattensliv och faktum är att det är en skyddad marinpark... nåväl du måste har upplevt det för att tro det. Sjöhästar, kantnålar, sargassoulk, "white tip reef" hajar, leopardhajar, sköldpaddor, mantor...listan är oändlig.

Nedan hittar du korta beskrivningar på några av de mer kända dykplatserna på Similans och beskrivningar på tre andra dykplatser norr om Similans, nämligen Koh Bon, Koh Ta Chai och den ökända Richelieu Rock. De två första är kända för mantor som ofta synes omkring öarnas bukt och den sist nämnda för mantor och valhajar. Faktum är att om du tar upp vilken "reef guide" som helst, var som helst, kommer du förmodligen att se en bild på en valhaj tagen på Richelieu Rock.

Bäst, helt enkelt!

Dykplats Beskrivningar

Similan Islands

Similan islands - click for dive site descriptions

Koh Bon/Tachai

Koh Bon and Tachai - click for dive site descriptions

Richelieu Rock

Richelieu Rock - click for dive site descriptions

Bokning

För bokning eller mer info fyll i formuläret för informationsförfrågan.
Sista-minuten Liveaboards

Thailand liveaboard

Upp till

40% rabatt


Rabatt på dykkurser

PADI student

Boka online,

upp till

20% rabatt


Rabatt på Liveaboards

Whale shark

Boka i förväg,

upp till

15% rabatt