Dykning Center Phuket

PADI Dykcenter Karon

Dykning med passion

Att vara undervatten är vad vi (Iain och Oui) älskar över allt annat och något som vi vill göra så ofta som möjligt. Vi älskar att dela vår entusiasm och undervatten upplevelser med alla våra elever och certifierade dykare. Vi förstår att din semestertid är dyrbar och vi försöker göra allt för att ge dig inte bara den bästa upplevelsen av din semester men kanske till och med ditt liv!

Vi har undervisat dykkurser och guidade tusentals människor från alla olika bakgrunder, nationaliteter, åldrar och erfarenhetsnivåer. Att se den äkta glädjen på ansikten av dem vi dyker med fyller oss med en otroligt känsla! Att vara i en privilegierade sits och få göra det vi älskar året runt är helt fantastiskt.

Vår dotter (Abbie) är också en dykare nu, vilket gör att vi kan ha många undervattenäventyr tillsamman som en familj. Vi hoppas att få chansen att dela vår passion med dig också!

Träffa vår familj

Iain Page underwater

Iain, Chefen

Det är jag ovanför - undervattensversionen av Brad Pitt! Jag blev 50 år nyligen och är före detta IT-konsult, ursprungligen från Storbrittanien. Jag har alltid varit en ivrigt simmare och snorklare men av olika anledningar började jag inte dyka förrän jag var i början av min trettio års åldern.

Inom några sekunder efter jag tog min första andetag under vatten visste jag att jag äntligen hade hittat min rätta plats. Jag bestämde mig för att lämna min karriär bakom mig och bli en dykinstruktör. Alla mina vänner och familj trodde att jag hade blivit galen, men jag har jobbat länge inom bankväsen. Jag är säker på att du kan förstå varför jag valde en ny karriär!

Jag kom till Phuket år 2002 för att göra en Similan liveaboard resa och bestämde mig för att stanna och bo kvar i det vackra Karon, Phuket. Följande år träffade jag min fru och mitt öde var förseglat. Femton år senare kan jag fortfarande inte få nog av att vara under vattnet även om det är bara för att simma i en simbasäng. Att vara en dykinstruktör i Phuket var utan tvekan det näst bästa beslutet jag någonsin tagit (det bästa var att gifta mig med min fru, såklart!).

Oui Penkul underwater

Oui, den riktiga chefen

Min fru (åldern ej tillgängligt men hon lova att hon är 21 år gammal!) är ursprungligen från Bangkok. Vid 15 års åldern flyttade hon till norra sverige, ganska stora förändringar i båda kultur och temperatur. Efter att ha avslutad sin utbildning där, jobbade hon i en mängd olika positioner av dessa ingår också undervisa barn.

Oui blev förälskad i dykning då hon var på semester och besökte vänner och familj i Kata, Phuket 2003. Hon bestämde sig för att stanna i Phuket, Thailand för att jobba inom dykning. Förutom att vara välkänd som en fantastisk och entusiastisk dykinstruktör (och för hennes kärlek till mat!) är hon också flytande i svenska, engelska och thailändska.

Du kommer aldrig att träffa en mer passionerad och entusiastisk dykare än Oui. Även efter fjorton år undervisar dykning kan hon inte ens tänka sig att missa en enda dag under vattnet och har öppet medgett att hon föredrar att dyka än att stanna hemma hos sin familj. Som tur är så dyker vi allihop och får tillbringa tid tillsamman, mestadels undervatten!

Abbie underwater

Abbie, den nya chefen

Den senaste tillskott till Sharkey team är vår fantastiska dotter, Abbie. Som titeln föreslår, har hon nu tagit över showen! Med sin blandning av energisk entusiasm och kärlek till vattnet, är hon den nya generation dykare.

Född i januari 2007 har hon redan börjat sin blomstrande kariär som dykinstruktör. Hon kunde simma utan hjälpmedel innan två årsåldern. Sedan dess har hon utvecklat en kärlek till snorkling och fick äntligen dyka på sin 8-årsdag. Hennes favorit fisk under dyket var dragfisk! På hennes tionde födelsedagen började hon sin dykkurs och fick godkänd som PADI Open Water Diver kort därefter.

Fastän hon lider av mild sjösjukan, älskar Abbie fortfarande att åka med på båtarna på helgerna och under skollov. Hon älskar att följa med snorklarna och visar dem alla olika typer av fiskar. Följer i sina föräldrars fotspår, tror hon också på bra kundservice och ofta erbjuder sig att göra dig en kopp te eller kaffe i mellan dyken!

Tre bra anledningar att dyka med oss

Med så många val av vem du ska dyka med i Phuket, varför oss? Här är tre goda skäl:

  • Säkerhet: Detta bör vara den högsta prioritet för alla dykare, varje gång, var som helst, särskilt på en ny plats. Tillsammans har vi mer än 30 års dykerfarenhet i Phuket med utmärkt säkerhet meritlista. Detta beror på vår omfattande erfarenhet av dykning i allmänhet men också på grund av vår lokala kunskap. Vi fokuserar oss främst på att förhindra problem så du kan få bekymmerfria dyk.
  • Kvalitet: Vi grundade Sharkey Scuba i Phuket för att vi kände att vi inte kunde erbjuda våra gäster den kvalitetsnivå vi ville när vi jobbade för de större dykbolagen. Vi vill vara kända för vår personliga service, så vi var det första dygbolaget i Phuket som erbjuder dykkurser med endast privata lektioner. Vi fortsätter att göra detta och förbli små istället för att ge upp på våra principer och tjäna mer pengar.
  • Kul: Du dyker inte för att du blir tvingad till. Du dyker för att ha kul. Vi också! Det finns ingenstans på denna planet vi vill vara än undervatten. Vi blir aldrig uttråkad av att vara omringade av fisk. Om vi kan hjälpa dig att ha lika roligt med dykning som oss så kommer det troligen att vara den bästa upplevelsen av din tid i Phuket!

Dykerfarenhet i Phuket

Oui Iain Abbie
Nivå
NivåInstruktör sedan 2003Instruktör sedan 2002Junior Open Water Dykare
 Nr. dyk
Nr. dyk10 000+8 000+40+
Nr. elever
Nr. eleverTusentalsTusentalsNull
 Languages
SpråkSvenska, engelska och thailändskaEngelskaEngelska och thailändska

Våra recensioner

Trip Advisor Hall of Fame

Trip Advisor's "Hall of Fame"!

Read More
Facebook reviews

Endast 5 stjärniga recensioner.

Read More
Google reviews

Mer 5 stjärniga recensioner.

Read More

Instruktörs kvalifikationer

Instruktörs nivåOuiIain
PADI Master Scuba Diver Trainer20042002
Emergency First Responder Instruktör
Care for Children with AED Instruktör
AWARE Coral Reef Conservation Specialty Instruktör
Deep Diver Specialty Instruktör
Digital Underwater Photography Specialty Instruktör
Diver Propulsion Vehicle Specialty Instruktör
Drift Diver Specialty Instruktör
Enriched Air (Nitrox) Diver Specialty Instruktör
Fish Identification Specialty Instruktör
Multi-Level Diver Specialty Instruktör
Night Diver Specialty Instruktör
Oxygen First Aid Instruktör
Peak Performance Buoyancy Specialty Instruktör
Project AWARE Specialty Instruktör
Sea Turtle Identification Specialty Instruktör
Search and Recovery Specialty Instruktör
Tec Rec Gas Blender Instruktör
Underwater Naturalist Specialty Instruktör
Underwater Navigation Specialty Instruktör
Underwater Photography Specialty Instruktör
Whale Shark Awareness Specialty Instruktör
Wreck Diver Specialty Instruktör