Svenskt Dykcenter Karon

Scuba Dykning in Phuket

Vårt dykföretag

➤   Familjeföretag, grundat 2002.

➤   Kontor och dykutrustning ägs av Sharkey Scuba.

➤   Moderna, rymliga, kollektiva dykbåtar.enter.

➤   Registrerat PADI dykcenter.

➤   Helt legal personal.

➤   Gratis dykolycksförsäkring.

➤   Medlem hos Tourism Authority of Thailand (TAT).

Svenskt dykcenter Phuket

Vårt kontor

Vårt PADI dykcenter är litet, mysigt och ligger precis vid huvudvägen (Patak Road) i Karon, nära Kata, Phuket. År 2005 beslutade vi att köpa vårt kontor som bevis på långsiktiga åtagande för vårt företag.

Med soffor, TV, musikcenter och internet är det ett bra ställe att sitta och koppla av med oss. Vi har också ett stort antal dyktidningar, guideböcker om korallrev som du kan bläddra igenom samt en rad romaner som du kan få låna under din vistelse i Phuket.

Eftersom vi är ofta ut och dyker, kan du bara besöka vårt kontor efter överenskommelse, snälla ring först! Ut till sjöss är signal inte alltid möjligt, så det bästa sättet att nå oss är via e-post eller sms.

Dive equipment Phuket

Våra Dykutrustning

Vi äger alla våra dykutrustning och dykflaskor. Detta är nödvändigt för garanterat regelbundet underhåll och service.

Våra uthyrningsutrustning är följande:

 • Aqualung Calypso och Titan regulatorer
 • Seaquest Wave BCDs
 • Suunto Zoop Novo dykdatorer
 • Seadoo undervattensskotra
 • 3mm Deep Blue shorty våtdräkter
 • Dykmask och snorklar
 • Technisub helfotsfenor

Vi har även ett antal boots, hälremsfenor, Nitrox och 15 liter dykflaskor tillgängliga på förbeställning.

Scuba training center Phuket

Poolträning

Alla poolträningar utförs på en speciellt utformad pool i Kata, Phuket. Bassängen har två grunda områden, där du får chansen att vänja dig vid att vara undervattnet. Det finns också en djup del på 2 meter, där du kan öva de nödvändiga dykfärdigheter för dina dyk i havet.

Vid poolen finns det gott om sittplatser där vi ofta håller teorilektion. Här finns det också en bra restaurang med utmärkt västerländsk och thailändsk mat till rimliga priser. Vi tror att många föredrar att gå igenom kursteori här snarare än i ett klassrum. Det ger oss också möjlighet att mixa pool och teoriundervisning. Detta gynnar dig som elev, eftersom du kan träna på vad du just lärt dig i poolen.

Dykbåtar Phuket

Dykbåtar Phuket

Det är inte ekonomiskt möjligt för oss som ett litet familjedrivet dykföretag att äga och driva egen båt. Därför hyra vi vid behov platser på ett antal lokalt ägda dykbåtar i Phuket. Detta ger oss faktiskt följande fördelar över de båtägarna:

 • Flexibel Dyk Schema - Med mer än ett båtschema, kan vi erbjuda större variationer av turer.
 • Bästa Säkerhet - Phuket har många dykbåtar. Vi väljer dem med bästa säkerhetsstandarder. Om standarderna faller, byter vi båt.
 • Bästa Kvalitet - Vi väljer båtarna med bästa kundservice och godaste maten. Om standarderna faller, byter vi båt.
 • Roligaste - Vi vill ha en avslappnad och rolig dag ute med glada besättningar. Om stämningen är dålig, byter vi båt.

Tänk på att vi inte är kontorschefer som bara sitter framför datorn på kontoret. Vi kommer själva att vara med dig på båtarna, självklart vill vi att det är säkraste och bästa dagen ute.

PADI Dykcenter Phuket

Lagligt Registrerat

PADI Dykcenter

Vi är ett registrerat PADI dykcenter Karon (#36353). Både Iain och Oui har giltiga PADI instruktörscertifikat.

TAT Thailand

Thailands turismsmyndighet är en statlig organisation som främjar turism i Thailand och skyddar besökarnas rättigheter. Enligt lagen, måste alla dykföretag vara medlemmar, så att deras gäster garanteras trygga och rättvisa behandlingar. Licensförnyelse är vartannat år med kontroll av säkerhetsstandarder och giltig försäkring.

Alla medlemmar måste visa sitt nuvarande registreringsnummer på allt marknadsföringsmaterial samt webbsida. Vårt nummer visas nedan i sidfoten - för tillfället #34/00208.

Hålla sig laglig

Hålla sig laglig

Legal personal

Alla våra anställda är thailändska medborgare förutom Iain som har ett thailändskt arbetstillstånd. Lagen kräver att Iain alltid bär detta med honom. Fråga bara honom om du skulle vilja se den :).

Dykolycksförsäkring

Som krävs enligt lag erbjuder vi gratis dykolycksförsäkring till alla elever för upp till en miljon baht. Vi rekommenderar dock att våra gäster tar extra täckning från sina hemländer före Thailand resan. Vår rekommendation för personlig dykförsäkring är via Divers Alert Network..

Skattebetalare

Som momsregistrerat företag, är skattekvitto tillgängligt för alla våra gäster.