Phuket Dykplatser

Scuba Dykning Phuket

Phukets bästa dykplatser

Huvudskälet till att både Iain och Oui fastnade på Phuket var på grund av den stora mångfalden av dykplatser i och runt Phuketområdet. Inom Phuket finns det ett stort utbud av undervattenslandskap: fascinerande korallrev, kalkstenformationer som omfattas av vackra mjuka koraller och anemoner, stora bergformationer och även några vrak!

Vad som gör dessa dykplatser mer intressanta är att varje dykplats finns olika marina arter. På dykplatser med hårda koraller kan du se barrakudorstim och stingrockor, på dykplatser med mjuka koraller kan du hitta intressanta mini varelser som sjöhästar och nakensnäckor. Vraken är hem för spadfiskar och ofta stora fiskstim som gula snappare.

Phuket dykplatser är lämpliga för alla dykare, förutom King Cruiser vraket. För detta rekommenderar vi minst 15 dyk eller Advanced Open Water. Läs vidare för att lära dig mer om vad du kan upptäcka i Phuket.

Anemone Reef, Phuket

Anemone Reef

En fantastisk undervattens kalkstensformation täckt av havsanemoner och färgglada mjuka koraller. Marinlivet finns bl a hajar, sköldpaddor, sjöhästar, stora stim av snappare, barrakudor och mer, till och med valhaj när du minst anar! Lämplig för alla nivåer av dykare, men är ibland utsatt för starka strömmar.

Läs mer

King Cruiser wreck Phuket

King Cruiser vrak

En gammal bilfärja som sjönk 1997. Det är mer än bara ett vrak, denna dykplats är känd för massiva snapparestim, taggmakrillstim, stor drakfisk och även enstaka sköldpadda eller haj. Lämplig för Advanced dykare och högre på grund av dess djup och utsatthet för starka strömmar.

Läs mer

Koh Doc Mai Phuket

Koh Doc Mai

En liten ö mitt i havet med väggdykning på ena sidan och på andra sidan ett sluttande korallrev. Perfekt för makroälskare med möjlighet till sjöhästar, sargassoulk, kantnålar och många typer av räkor. Också många snappare, stingrockor och ibland hajar. Lämplig för alla nivåer av certifierade dykare, men är ibland utsatt för starka strömmar.

Läs mer

Racha Noi Island Phuket

Racha Noi Ö

En liten ö söder om Phuket med många dykplatser av olika varianter. Öns östra sidan är det sluttande korallrev med hårda koraller medan västsidan är mer dramatiska stenlandskap. Marinlivet finns vad som helst och allt, med mantarocka som kan synas ibland speciellt mellan december och april. Lämplighet beror på dykplatserna från inträdesnivå till mycket erfarna.

Läs mer

Racha Yai Ö Phuket

Racha Yai Ö

En liten ö söder om Phuket med många dykplatser. Öns östra sidan består av många sluttande korallrev med hårda koraller, konstgjorda rev, vrak och ett överflöd av marint liv. På västra sidan hittar du stor skyddad vik med hårda koraller och konstgjorda rev. Håll ett utkik efter drakfisk, jätte muränor, stingrockor och ibland sköldpaddor också. Lämplig för alla dykare från inträdesnivå och uppåt.

Läs mer

Shark Point Phuket

Shark Point

En rad undervattens kalkstenformationer täckta i mjuka koraller och havsanemoner. Denna visuellt fantastiska dykplats erbjuder färger i massor plus ett stort utbud av marint liv. Höjdpunkterna är bl a möjligheter till sköldpaddor, hajar, rockor, också bra för makroälskare med kantnålar, sjöhästar och många räkor. Lämplig för alla nivåer av certifierade dykare.

Läs mer